E mira nuk harrohet asnjëherë! Pas 22 vitesh familja nga Prishtina kthehet në Maqedoni ku ishin të strehuar (Video)

U kthyen pas 22 vitesh në të njëjtin vend, ku kishin qëndruar në momentet më të vështira. Në fshatin Gurgunicë, 40 kilometra nga Tetova, familja Vllasa nga Prishtina erdhi për të shprehur mirënjohjen ndaj këtyre banorëve që ua hapën dyert në kohën kur ishin larguar nga Kosova për shkak të Iuftës në Kosovë.

“I gjithë fshati ka qenë i mobilizuar për të na mbrojtur, furnizuar, akomoduar dhe për këtë shkak ne jemi këtu për me sjellë këtë pllakë për me përkujtua për gjeneratat e ardhshme.

fshati i tyre ka strehua të përndjekurit e Iuftës në Kosovës gjatë viteve ’98-‘99”, u shpreh Ukshin Vllasa.

Leave a Reply