Vjen lajmi i madh për Kosovën pas takimit të Vjosës me shefin e zyrës së BE-së

Presi denca ka bere te ditur se presidentja e Kosoves, Vjosa Osmani ka takuar sot shefin e Zyres se BE-se.

Presi denca ka bere te ditur se me Tomas Szunyog kane folur per çesh.tjen e vak sinave.

Sigurimi i vak sinave eshte prio.riteti kryesor per institucionet e vendit, andaj jemi tejet falenderues per sigurimin e 95,000 vak sinave nga ana e BEse per qytetaret tane.

Eshte shume e rende sishme te kuptohet me seriozitet dhe te komunikohet qarte gjendja e rende me pan demine ne vendin tone, ne menyre qe kjo te reflektohet ne kriteret percaktuese per ndarjen e vak sinave permes nismave si kjo e BEse dhe ajo e Covaxit, thuhet te kete thene Vjosa Osmani ne takim.

Osmani foli per prio ritetet programore gjate mandatit te saj, duke vene theks te veçante ne politiken e jashtme, fushen e sigurise, sun.dimin e ligjit e me çrast theksoi se e mbeshtet plotesisht procesin e vetingut, duke e konsideruar edhe si parakusht per sundimin ligjit dhe demo.kracise ne vend, thuhet pastaj ne komunikaten.

Leave a Reply