E madhe kjo: Urime Kosovë, Greqia njeh pavarsinë e shtetit të Kosovës

Kohët e fundit, në qarqet diplomatike është ngritur pyetja nëse Athina zyrtare do të njohë pavarësinë e Kosovës dhe nëse kjo do të prishë marrë.dhëniet midis Greqisë dhe Serbisë. Tani, për këtë rast, foli edhe Ministri i Punëve të Jashtme të Greqisë, Nikos Dendias.

Dendiace iu referua gjykimit të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë mbi shpalljen e pavarësisë së Kosovës.

“ Sa i përket ligjshmërisë së njohjes së mundshme, Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë në Hagë vendosi në 2010 që shpallja e pavarësisë së Kosovës nuk përbën shkelje të së drejtës ndërkombëtare, sepse nuk është produkt i përdorimit të dhu.nës së paligjshme të dë.nuar nga Këshilli i Sigurimit. quhet pseudo-shtet turk në Qipro) 1983. Me rënien e Bashkimit Sovjetik dhe Jugosllavisë, shumë shtete të reja u themeluan, asnjë prej të cilave nuk ishte rezultat i sul.meve të jashtme” – u përgjigj Dendias.

Përgjegjësia për çështjen e formuluar dobët të GJND-së në Hagë rreth paligjshmërisë së shpalljes së pavarësisë së Kosova është në Ministrin e atëhershëm të Punëve të Jashtme, Vuk Jeremic.

Opinioni i GJND-së u kërkua nga qeveria e Partisë Demokratike, ministri i jashtëm i së cilës ishte Vuk Jeremiç dhe sipas gjykatës, shqiptarët kishin të drejtë të shpallnin pavarësinë.

Leave a Reply