“Rama nuk është aq b udalla, sa…”, Milam Zeka: “Open Balkan” është kërkuar nga Merkel, Macron e Shtëpia e Bardhë, SHBA-BE do ndajnë 35 mld nd ihma

P ublicisti dhe gazetari kosovar, Milaim Zeka, k omentoi nismën e “Open Balkan”, duke kr itikuar a shpër kr yeministrin e Kosovës, Albin Kurti, për mo spjesëmarrjen.

Në një lidhje “L ive” për “News24”, Zeka d eklaroi se kjo nismë ka ardhur nga mbështetja e Kancelares Angela Merkel, Pr esidentit Emanuel Macron dhe Shtëpisë së Bardhë, dhe sipas tij, nuk është bërë me k okën e kr yeministrit shqiptar, Edi Rama, raporton “BalkanWeb”.

“Ballkani i hapur ka ardhur si r ezultat i një mbështetje abs olute nga Kancelarja Merkel, Pr esidenti Macron dhe Shtëpia e Bardhë. Unë nuk m endoj dhe nuk besoj se Edi Rama m und të jetë aq budalla, sa t’i hyjë një v alleje të tillë, pa m iratimin e Berlinit dhe Uashingtonit. Mos pjesëmarrja e Kurtit në këtë nismë është gabimi më i madh p olitik dhe f aturën e këtij g abimi do ta p aguajnë qytetarët e Kosovës. As Enver Hoxha nuk e ka sharë në mënyrë më të r ëndë P erëndimin, se sa Albin Kurti.

Leave a Reply