I dogjën shtëpinë! 5 motrat afgane rr ezikohen të rr ëmbehen si s k llave s eksi nga talebanët

Ndër personat që po kë rkojnë të l argohen me patjetër nga Afganistani janë edhe pesë motra, të cilat qëndrojnë mes t urmës jashtë a eroportit të Kabulit. Ato kanë treguar për D ailyMail p ërpjekjet e tyre të d ëshpëruara për të i kur pasi talebanët iu d ogjën shtëpinë e tyre.

Vajzat e reja jetojnë në Hazarajat e Afganistanit qëndror midis maleve Hindu dhe Kush. Njëra nga motrat Aaina Sheikh, 19 vjeçe, një nxënëse e shkollës së mesme, tha se ishte në aeroport me katër motrat dhe vëllain e saj. Asnjëra nga vajzat, as vëllai i tyre, nuk kanë as p asaporta, aq më pak viza që do t’i lejonte ata të u dhëtonin, por kjo nuk i nd alon ata të shpr esojnë për një mrekulli.

Javët e fundit ka pasur r aporte të panumërta se t alebanët kanë rr ëmbyer gra dhe vajza të reja për të qenë ‘gratë’ e tyre ose s kll ave s eksi. Kështu vajzat u nisën në u dhëtimin 150 kilometra në a eroportin e Kabulit të dielën dhe kanë fjetur në tr otuare që atëherë, vetëm me vëllain e tyre Nader, 25 vjeç që është pë rpjekur t’i mbrojtur ato.

Leave a Reply