Drenicakja që ua gjen Il açin grave që s’mbesin Shtatzënë! (Video)

Halime Krasniqi është një 91-vj eçare nga Drenica e Kosovës, e cila që në moshën 14 vj eç ka nisur “zanatin” e trashëguar nga nëna e saj që të “lërë sh tatzënë” gratë.

E ëma e ka mësuar që 8 vj eçe, por ka nisur që ta praktikojë më vonë. Tek nënë Halimja shkojnë shqiptarët nga të gjitha trojet shqiptare dhe jo vetëm, madje edhe të huajt

Nuk ka bërë kurrë ab orte, përjashtohen rastet kur fëmija ka ndërruar j etë që pa l indur. Në kohën e luf tës ka ndihmuar shumë gra për të sjellë në jetë fëmijët.

Leave a Reply