Çdo Shqiptarë duhet të krenohet me Intervistën e Ismail Qemalit në Vjenë (1912)

Gazeta franceze “Journal des Débats Politiques et Littéraires”, kishte botuar të martën e 26 nëntorit 1912, në ballinë, intervistën e Ismail Qemalit, zhvilluar në Vjenë me gazetarin me inicialet M. P.

Udhëheqësi shqiptar ka folur asokohe për gab imet e rë nda qeverisëse të xhonturqve, për qëllimet e tme rrshme të Serbisë në vendin tonë dhe mbi të gjitha për pavarësinë e Shqipërisë. Në vijim, do të gjeni intervistën e p’lotë, të sjellë në shqip.

Gazeta franceze “Journal des Débats Politiques et Littéraires”, kishte botuar të martën e 26 nëntorit 1912, në ballinë, intervistën e Ismail Qemalit, zhvilluar në Vjenë me gazetarin me inicialet M. P.

Udhëheqësi shqiptar ka folur asokohe për gab imet e rë nda qeverisëse të xhonturqve, për qëllimet e tme rrshme të Serbisë në vendin tonë dhe mbi të gjitha për pavarësinë e Shqipërisë. Në vijim, do të gjeni intervistën e p’lotë, të sjellë në shqip.