Video e rrallë e komandantit “Abeja” nga l ufta: Atdheu im është Kosova, s’du me shku azil në perëndim

Bekim Berisha i njohur ndryshe me nofkën e luf tës Abeja ishte njëri prej komandantëve më aktívë të UÇK’së. Lindi më 15 qershor 1966 në fshatin Graboc të Komunës së Pejës dhe ra dësh morë më 10 gusht 1998 në Betejën e Junikut.

Ishte njëri ndër luf tëtarët më të dashur jo vetëm në Rrafshin e Dukagjinit. Mori pjesë në Luf tërat e Kroacisë, Bosnjës dhe Somalisë, dhe më vonë në Lu ftën e Kosovës.

Për meritat dhe her oizmin e Bekim Berishës në lu ftë kundër regjímit të eg ër serb që sundoi gati një shekull në Kosovë, Shtabi i Përgjithshëm i TMK’së, pas përfundimit të luf tës, e gradoi me gradën Gjenera lmajor.Në një intervistë për mediat ndërkombëtare në vitin 1998, “Abeja” kishte thënë se atdheu i tij është Kosova dhe se nuk dëshiron të shkojë azil në Perëndim.

Atdheu im është ky. Këtu kam lindur, këtu edhe do të vd es. S’du me shku azil në perëndim, të bëhem problem social”, shprehet ai në intervistë.