Macron: Europa është një shtëpi e madhe dhe e bukur por nuk ka vend për Shqipërinë dhe Kosovën

Kanc.elarja gjermane Angela Merkel u takua këtë të martë me Pre.sidentin e Francës, Macron, në kuadër të samitit franko-gjerman në qytetin Tuluzë, ku ndër çështjet e disk.utuara ishte edhe ajo mbi zgjerimin e uni.onit.

Në dek.laratën e mbajtur për shtyp me Kan.celaren Merkel, Macron zbehu shpresat për çeljen e negoc.iatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut gjatë takimit të Kë.shillit të BE më 18 tetor. Macron tha se duhet një marrë.veshje mirëkuptimi mes të gjitha palëve, dhe kjo ende nuk është arritur.

Pjesë ngafjalimi i Macron: “Europa është një shtëpi e madhe dhe e bukur në të cilën jetojmë së bashku. Kemi njerëz që duan të dalin nga kjo shtëpi dhe të tjerë që refu.zojnë të hedhin para të tjera për të inve.stuar në këtë shtëpi. Po ashtu siç ka nga ata që ikin, ne na duhet që të ftojmë në këtë shtëpi dhe miq të rinj. Jam dakord që një formë bonse.nsi duhet arritur për këtë çështje dhe nuk jemi ende totalisht në këtë pikë.

Nuk mund të ndal së thëni se nuk jemi ende në atë pikë të marr.ëveshjes. Përshëndes kurajon dhe arr.itjet që janë bërë nga dy drejtuesit e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut ata kanë bërë një punë shumë të madhe në vendet e tyre në vitet e fundit. Dhe unë e njoh këtë gjë dhe dua të dërgoj një si.njal pozitiv.