Një Enigmë Me Një Orë Që Ka Hutuar Shumë Veta – Sa Është Ora?

Ora është rrotulluar, a mund të konkludoni sa është ora duke u bazuar në pozicionin e akrepave?

Detyra u është dhënë nxënësve të një shkolle fillore në Kinë dhe është enigmë e vërtetë e cila ka munduar edhe publikun, transmeton Telegrafi. Fjala është për orën e cila i ka 12 ndarje klasike, por është rrotulluar në atë mënyrë që nuk dihet cilën orën e tregon.

A mund ta zgjidhni ju problemin vetëm në bazë të pozicionit të akrepave?

Përgjigjet e ofruara janë:

a) midis orës 3 dhe 4,

b) midis orës 6 dhe 7,

c) midis orës 8 dhe 9,

d) midis orës 10 dhe 11.

Orën e saktë mund ta shihni në videon në vazhdim: