Një Vit Dimër, Stuhi Bore E Temp Deri Në -50 Gradë, Shkencëtari Bën Paralajmërimin: Ja Çfarë E Pret Tokën

Planeti yne mund të përballet me një mot mjaft të ftohtë me stuhi dëborë gjatë 30 viteve të ardhshëm, pasi pritet të hyje në “Mini-epokën e Akullnajave”, ka paralajmëruar një shkencëtar. Sipas “The sun” i ftohti do të shkaktohet pasi Dielli do të hyjë në një “letargji” natyrale, ndërsa kjo pritet të shkaktojë mungesa të ushqimit dhe temperaturat do të bien në të gjithë planetin. VIDEON MUND TA SHIKONI DUKE E HAP HAPSIREN REK ALMUESE ME POSHTE.

Sipas shkencëtarit, Toka do të përba.llet me një minimum nxeh.tësie diellore, ku Dielli do të përçojë më pak energji se zakonisht në planetin tonë. Sipas N A S A-as, në 2020 Dielli do të arrijë aktivitetin e tij më të ulët që prej 200 vjetësh. Kjo do të bëjë që tempe.raturat mesatare të bien deri në 1C që mund të zgjasë për 12 muaj. Minimumet diellore janë pjesë e ciklit natyror të jetës së Diellit dhe ndodhin një herë në 11 vjet.

Sidoqoftë, pritet që në ditët e vitit 2020 të jetë veçanërisht më ftohtë. Kjo sepse shënon fillimin e një ngjarje të rrallë të njohur si një Grand Solar Minimum, në të cilën energjia e lëshuar nga Dielli bie edhe më shumë se zakonisht.

Kjo ndodh vetëm një herë në 400 vjet, ndërsa shkencëtarët paralajmërojnë se në rajonet e ftohta, temperaturat mund të shkojnë deri në -50 gradë. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT