Ja çfarë thoshte Vuçiq për NATO-n në vitin 1999, kur ishte ministër i Milosheviq-it (VIDEO)

Presidenti aktual i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, gjatë lutfës së fundit në Kosovë, disa ditë para se të fillonin bisedimet mes delegacioneve kosovare dhe qeverisë serbe në Francë, kishte thënë se Serbia nuk pranon me asnjë çmimi t rupa të huaja në territorin serb dhe do të cilësohet a rmik kushdo që tenton diçka të tillë, njofton Klan Kosova.

Në një v1deo të publikuar nga agjencia e lajmeve Associated Press, mund të dëgjohet deklarimi për gazetar i Vuçiq, që në atë kohë ishte ministër i Informacionit në qeverinë e Slobodan Milosheviq.

“Serbia nuk do të pranojë me asnjë çmim, me asnjë kusht, pavarësisht nga të gjitha presionet nga jashtë, ultimatume e shantaz het, trupa të huaj të amratosur, përfshirë këtu edhe t rupat e NATO-s, ose çfarëdo ushtarësh të huaj në ter ritorin e vendit tonë”.

“Ata do të konsiderohen a gresorë dhe do të trajtohen sipas rrethanave”, kishte deklaruar Aleksandër Vuçiq, kryeministri i sotëm i Serbisë.

Deklarimi i Vuçiq, në video mund të dëgjohet në fillim të minutës së dytë.