Shoku I Qelise Se Albinit Ne Serbi ”Dridhe” Gjithe Kosoven Zbulon Se Si U Lirua Albini Nga Bu.Rgu !! E Papritur Ishte Kjo…

Rexha shoku i Albiit tregon edhe për lir.imin e tij dhe të Albin Kur tit, ku thekson se ai ishte liruar para Kurtit dhe në Pri shtinë pastaj kishin organizuar protesta duke kërkuar lirimin e sho.këve të tjerë të bur gut.

Ai tho.të se Kurti u lirua nën për cjelljen e Kryqit të Kuq të Gjenevës.

Rexha gjithashtu tregon edhe për kushtet në burg.

“Unë jam arr estuar më 24 korrik 1998 dhe pas vuajtjes së dën imit prej 20 muajve, jam liruar më 24 mars të vitit 2000. Kurse Albini është mba jtur deri në janar të vitit 2002. Gjatë gjithë kohës mbahej Albini në bu rg, në Kosovë kemi organizuar tubime protestuese per lirimin e tij dhe të burgosurve të tjerë. Albini eshte mbajtur atje deri ne vitin 2002. U lirua nën përcj.elljen e Kryqit të Kuq të Gjenevës. Kushtet e burgut kanë qenë të tmer rshme, kishim parazitë, morra në trup e batanije. Albini shpesh bënte humor: të gjithë njesoj jemi, prandaj edhe morrat dhe zhugën të njëjte i kemi.” Lahes.him jashtë e me ujë të ftohtë shpesh. Duhej të laheshim shpejt se ndryshe na rrahnin, madje dikush mbetej pa zhve.shur tha Rexha.