Ja Si Duket Brenda Dhomes Ku Po Mbahet Hashim Thaçi (FOTO)

Speciale ka publikuar aktvendimet per Hashim Thaçin dhe ish-komandantet e UÇK-se. Keta te fundit prej disa javesh tashme ndodhen ne haege, ne pritje te nisjes se gi ykq imit.Dhoma ku ata po mbahen gjendet jashte Ha,ges,ne periferi, me saktesisht ne Haaglanden te Scheveningen.

Haaglanden eshte nje b rgug unik ne Holande.Ai eshte i vetmi qe ka nje qender kujdesi ku te para bug,r gosurit qe kane nevoje per kujdes mbahen 24 ore ne dite.Ky mund te jete kujdes fizik, por edhe psikologjik. Ose nje kombinim i te dyjave.

Ky vend mund te strehoje rreth 200 te vweta.Atyre u lejohet qasja ditore ne ajer te paster dhe ushtrime fizike, si dhe mundesia per te marre pjese ne aktivitete te tjera te pershtatshme. Atyre u lejohet te lexojne dhe shkruajne materiale dhe kane qasje ne nje biblioteke qe permban libra, revista dhe gazeta ne gjuhet e tyre amtare.Ata mund te luajne shah, futboll, dhe lojera tjera…

Perveç kesaj, ata kane mundesi te perdorin programe radio dhe televizive, te marrin pjese ne sherbimet fetare ose shpirterore te disponueshme, qw do tw thote se ata edhe mund te falen…foto ne bvvazhdim: