Bota në rrezik ekstrem / Shkencëtarët: Jemi në prag të kolapsit të ekosistemit

Begatia po vjen me një “kosto shkat ërruese” për ekosistemin që i siguron njerëzimit ushqim, ujë dhe ajër të pastër, thotë profesor i ekonomisë në Universitetin e Kembrixhit, Sir Partha Dasgupta.

Në një studim 600 faqesh të porositur nga ministria britanike e financave, e cila autorizoi një vlerësim të plotë të ndikimit të ekonomisë mbi natyrën, theksohet se bota po vendoset përpara një rre ziku ekstrem nga dë shtimi i ekonomisë për të kuptuar shka tërr1min e shpejtë të mjedisit prej saj.

Dasgupta këmbëngul se për të shmangur një kat.a strofë duhen marrë urgj3ntisht masa të reja përfshirë ndryshimet rrënjësore globale të prodhimit, konsumit, financave por edhe arsimit. Rezervat e kapitali natyror për kokë, sipas studimit, kanë rënë me 40% nga 1992 deri në 2014.